alex gabriels ceramics

 

 
 

Al van toen ik kind was, kreeg ik van mijn moeder mee dat een tafel er mooi en gezellig moet uitzien, want dan smaakt je eten gewoon veel beter én de momenten aan tafel krijgen iets magisch. Haar kast puilde dan ook uit van de keramiek. Ik vermoed dat net dat mijn liefde voor deze kunst gestimuleerd heeft.

Als art director in de reclamesector kan ik creatief zijn met mijn hoofd en op een scherm, maar de drang om zelf van niets iets tastbaars te maken, werd steeds groter… tot ik me ging verdiepen in de materie van de klei.

Ik schreef me terug in op school en studeerde er eerst artistieke keramiek. Maar naast dat artistieke wou ik toch ook graag iets ‘bruikbaars’ maken, en zo maakte ik stilaan stappen richting functionele keramiek. Ik kocht me een draaischijf en vanaf toen ging de bol klei pas echt aan het rollen.

Elk klompje klei probeer ik met zeer veel passie en liefde om te vormen tot een mooi bord, een originele ovenschaal, een prachtige vaas of een leuke kom. En stilletjesaan werd het tijd om deze creaties ook met jullie te delen.

Want ik blijf erbij: van een schone tafel kan je wel eten!

Smakelijk